16082016

Την άλλη Πέμπτη ή Παρασκευή (25 ή 26 Αυγούστου) θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ,εκτός απροόπτου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε το esos από τη Διεύθυνση Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Από πέρσι για τις  εγγραφές των επιτυχόντων τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους και η διαδικασία εγγραφής εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται.

Αναλυτικά μέσα σε συνολικό διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου,  Πέρσι η  διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων έγινα στο χρονικό διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου, και περιλάμβαναν   τα εξής στάδια:

Στο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, επισκέπτονταν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή καταχώριζαν  τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Οι  σχολικές μονάδες υποστήριξαν  τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνταν.

Αμέσως, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες όφειλαν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων είχαν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.

Spread the love